Uitwisselingsbeurs

Wissel ervaringen uit

De uitwisselingsbeurs geeft je de kans om twee maanden te werken bij een Nederlandse of Vlaamse redactie. Als gastredacteur word je ondergedompeld in een andere werken leefcultuur en  een Vlaams - Nederlands relevant onderwerp in een andere perscultuur.Voorwaarden zijn zelf een werkplaats vinden, je motivatie en plan van aanpak overmaken aan de vakjury vóór 15 januari.

Voor wie?

Elk journalistiek talent die een werkplaats bij een redactie over de grens kan regelen.

Voorwaarden?

Een goed onderbouwd voorstel, gemotiveerd en internationaal georiënteerd zijn met een bijzondere interesse voor Vlaanderen/Nederland.

Werkwijze

In het reglement vindt u alle informatie en voorwaarden voor deelname aan de beurzen terug. Inschrijven kan via het aanvraagformulier voor de uitwisselingsbeurs. Voor alle praktische informatie, kunt u de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering contacteren via info@vlaamsevertegenwoordiging.nl of telefoonnummer 0031 70 416 8121.

Ondersteuning en Advies?

Voor ondersteuning bij het zoeken naar een gastredactie of contacten bij verschillende mediabronnen, stelt de Vereniging van Onderzoeksjournalisten haar netwerk ter beschikking. U kunt de VVOJ contacteren via coaching@vvoj.nl of tel. 0031 85 047 1652.

Via dit formulier kun je je aanmelden.

Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 15 januari 2019.

De Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) begeleidt kandidaten bij hun aanvraag.