Onderzoeksbeurs

Grensoverschrijdend journalistiek onderzoek

Journalisten met enige jaren werkervaring kunnen de onderzoeksbeurs aanvragen voor diepgravende journalistieke
producties. De vakjury let op:
• De link tussen Vlaanderen en Nederland in de onderwerpkeuze
• Maatschappelijke relevantie
• Gedegen journalistiek onderzoek
• Orginaliteit
• Publicatiegarantie door een gevestigd medium
• Realistische planning en kostenraming.

 

Via dit formulier kun je je inschrijven.

 

Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 15 januari 2019.

 

De Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) begeleidt kandidaten bij hun aanvraag.

 

Eerst meer lezen? Dat kan hieronder.

 

Wat?

Vlaanderen en Nederland bieden een beurs aan voor onderzoeksjournalistiek. Voorwaarden zijn dat het onderzoeksonderwerp maatschappelijk relevant is voor Vlaanderen en/of Nederland en dat het een diepgaand onderzoek betreft. Verder moet er duidelijk een link tussen Vlaanderen en Nederland in het onderzoek verwerkt zijn. Deze link kan zitten in het onderwerp of in het onderzoek zelf. Bijvoorbeeld de samenwerking tussen journalisten over de grens heen of een Nederlandse journalist die onderzoek doet naar een Vlaams onderwerp.

 

Voor wie?

Elk journalistiek talent met een garantie voor publicatie op zak.

 

Voorwaarden

Een actueel onderwerp relevant voor Vlaanderen en/ of Nederland, een grondig onderzoek, de link Vlaanderen – Nederland geïntegreerd (in het onderwerp, het onderzoek of bij de onderzoekers) en garantie voor publicatie. In het reglement vind je alle informatie en voorwaarden voor deelname aan de beurzen terug.

 

Hoe?

Verras de vakjury met je originaliteit en met frisse inzichten. Overtuig met je plan van aanpak. Inschrijven kan via het aanvraagformulier. Voor alle praktische informatie, kunt u de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering contacteren via info@vlaamsevertegenwoordiging.nl of telefoonnummer 0031 70 416 8121.

 

Ondersteuning en advies

Voor ondersteuning bij het formuleren van het onderzoeksvoorstel, het zoeken naar een gastredactie of contacten bij verschillende mediabronnen, stelt de Vereniging van Onderzoeksjournalisten haar hulp en netwerk ter beschikking. U kunt de VVOJ contacteren via coaching@vvoj.nl of tel. 0031 85 047 1652.