Jury

Even voorstellen

Graag stellen we onze jury aan je voor. De jury bestaat voor de 15e editie van de Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs uit:

tom-de-bruijn

Tom de Bruijn (voorzitter)

Tom de Bruijn is sinds 25 juni 2014 wethouder van 's-Gravenhage voor D66. In 2011-2014 was hij staatsraad en daarvoor in 2003-2011 de Nederlandse permanente vertegenwoordiger bij de Europese Gemeenschappen in Brussel. Eerder was hij onder meer directeur-generaal Europese samenwerking op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

piet-depuydt

Piet Depuydt

Piet Depuydt studeerde politieke wetenschappen en bedrijfseconomie in Gent en Leuven. Hij werkte als redacteur bij het financieel-economische weekblad Trends in België, richtte het maandblad Bizz op en werd daarna hoofdredacteur van Trends. Piet Depuydt schreef enkele spraakmakende boeken, waaronder De Kloof over de val van Fortis. Na een tussenstop bij de Nederlandse kwaliteitskrant NRC Handelsblad is hij vandaag aan de slag bij De Tijd.

 

birgit-donker

Birgit Donker

 

Birgit Donker was van 12 december 2006 tot 1 juli 2010 hoofdredacteur van NRC Handelsblad en de eerste vrouwelijke hoofdredacteur in Nederland van een landelijk dagblad. Ze studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar afstuderen liep zij stage bij haar latere krant en volgde in Parijs aan de Ecole Supérieure de Journalisme van de Sorbonne een postdoctorale opleiding. Van 1991 tot 1994 schreef Donker over onderwijs op de redactie Binnenland van NRC Handelsblad, was hierna tot 199 correspondent in Brussel. Donker werd eind 2006 door de redactie van de krant voorgedragen als hoofdredacteur. Sinds 1 juli 2012 is zij directeur van het Mondriaan Fonds, het Nederlandse stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed.

 

petra-de-koning

Petra de Koning

Petra de Koning is redacteur sociale zaken op de politieke redactie van NRC Handelsblad. Eerder was zij correspondent in Brussel voor NRC Handelsblad, werkte ze voor als algemeen verslaggever en politiek redacteur. Ze begon haar journalistieke carrière bij Vrij Nederland, in 1995 – na haar studie Algemene Letteren in Utrecht en de postdoctorale opleiding Journalistiek in Rotterdam.

 

 

sabine-vandeputte

Sabine Vandeputte

 

Sabine Vandeputte werkt sinds 1986 als journaliste voor VRT. Ruim tien jaar was ze verslaggever namens de omroep in Nederland; tussen januari 2013 en april 2015 vanuit standplaats Den Haag. Inmiddels is ze weer teruggekeerd naar België om daar het binnenlandse nieuws te verslaan. Eerder werkte ze als redacteur bij Knack Magazine en was ze projectleider bij Vlaams cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. Ook stond ze voor de klas als docente Journalistiek aan de Artesis Hogeschool Antwerpen. Vandeputte ging als laureaat van de Journalistenbeurs op uitwisseling bij de VPRO in Hilversum, de BNR in Amsterdam en de politieke redactie van NOS in Den Haag.